miercuri, 23 aprilie 2014

Traieste-ti viata cu stil

Mai intai de toate trebuie sa intelegem ce este stilul. Teoretic, stilul se poate referi la multe lucruri, cum ar fi o epoca, o regiune, muzica, pictura. Insa noi ne referim de acum la stilul personal, adica la modul nostru de exprimare, la modul nostru de a trai viata. Foarte multe dintre domnisoare si doamne, mai devreme sau mai tarziu, cauta sa-si identifice un anumit stil care sa le caracterizeze felul de a fi. Sau altele apreciaza anumite stiluri incat vor sa se identifice cu acel stil. Indiferent daca este vorba despre imbracaminte, moda, diete, machiaj, coafura, incaltaminte, masini, job-uri, muzica pe care o asculta, cartile ce le citesc, filmele pe care le vizioneaza, majoritatea femeilor isi definesc un stil.
Insa orice stil ai alege, acesta trebuie sa aiba la baza un fundament, sau daca vreti, niste reguli.
Iata mai jos 15 reguli pentru a-ti trai viata cu stil, enumerate de o persoana care a avut un stil deosebit si remarcat de o lume intreaga,:

“Viata este o oportunitate, beneficiaza de ea.
Viata este frumusete, admir-o.
Viata este un vis, realizeaza-l.
Viata este o provocare, raspunde-i.
Viata este o datorie, du-o la bun sfarsit.
Viata este un joc, joaca-l.
Viata este o promisiune, indeplineste-o.
Viata este durere, depaseste-o.
Viata este un cantec, cant-o.
Viata este o lupta, accept-o.
Viata este o tragedie, confrunta-te cu ea.
Viata este o aventura, indrazneste sa o termini.
Viata este noroc, fa-ti-l.
Viata este prea pretioasa, nu o distruge.
Viata este viata, lupta pentru ea.”  
                Maica Tereza

Insa lucrurile sunt mult mai complicate de atat. Pentru ca stilul nostru trebuie sa fie deosebit, frumos, la moda, sanatos si mai ales sa ne placa la maxim. Si nu in cele din urma ne place sa fim cat mai deosebite, pentru ca mandria noastra o cere ! Ori pentru asta este nevoie de timp pentru a te informa, timp pe care de cele mai multe ori nu-l avem din cauza serviciului, a familiei sau a altor preocupari. Dar nu putine sunt cazurile in care cu toate eforturile depuse parca lipseste acea scanteie magica, pe care n-o gasesti oricat te-ai stradui. Ei bine nu disperati, aici intervine consilierul in stil, sau stilistul. Acesta ne da sfaturi, face modificari la care noi nu ne-am fi gandit niciodata, ne indruma, ne consiliaza si pentru ca “viata-i viata” ne si taxeaza. Cu aceasta ocazie apare inca o problema: cum sa ai acces la sfaturi, noutati, consiliere, dar in acelasi timp sa nu fi nevoita sa platesti un tribut in bani nevoii de a-ti trai viata cu stil ?
Asta-i intrebarea pe care ne-am pus-o si noi, nu o data, nici de zece ori ci de mult mai multe ori. De suficient de multe ori incat sa ne hotaram sa facem un site in care sa adunam gandurile noastre, ale voastre si ale altora. In care sa punem, daca nu reteta succesului unei vieti cu stil, temelia si cateva scari care sa ne ajute sa fim mai sus, mai cu stil.
Asadar raspunsul la intrebarile voastre este si va fi aici, o metafora plina de realitate: Metaphor Style.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu