duminică, 10 august 2014

Unghii false. De ce?




     Toata viata mea, am purtat unghiile scurte. Asa mi se par mie frumoase, asa mi se par comode, asa mi se pare igienic. Unghiile lungi nu-mi plac, mi se par de vrajitoare, mi se par incomode, ma enerveaza sunetul produs de ele pe tastele de calculator sau pe o masa. Ati intalnit persoane care tacane cu unchiile pe mobila? De genul celor care asteapta ceva si de nerabdare bat cu unghiile in ce le vine la indemana? Ceva mai dezgustator si mai enervant, mai rar. 
Asa cum spuneam, eu port unghiile scurte. Imi fac manichiura o data pe saptamana, singura acasa. Am fost de doua ori la salon si am constatat ca eu mi le fac mai repede si mai bine. Nu-mi ia foarte mult timp, recunosc ca nu-mi place sa mi le fac, dar pentru ca nu vreau sa arat neingrijit si sa-mi fie sila de propriile-mi maini, ca sa nu mai spun de impactul negativ pe care l-ar avea alte persoane fata de mine la vederea unor cuticule neingrijite, trec prin supliciul asta asadar, o data pe saptamana, cum spuneam. 
Si pentru ca mi le fac singura, cred ca nu sunt in trend. Pentru ca trendul asta de cativa ani incoace, sunt unghiile aplicate, lungi, patrate sau ascutite si incarcate cu desene de tot felul, sclipiciuri, forme, aplicatii stralucitoare, etc.





   De ce? Ce li se pare atat de interesant reprezentantelor sexului frumos de isi aplica unghii false? Citeam acum pe net ca este o procedura destul de scumpa, trebuie mers regulat la manichiura pentru mentinerea aplicatiilor, este un proces care-ti strica unghia naturala iar dupa ce scapi de unghiile false, am inteles ca unghiile naturale sunt dureroase, urate, crapate si subtiate de la atata pilit. Atunci ma intreb, de ce multe doamne isi aplica unghii false? Am vazut atatea unghii neumplute la timp, sau mai rau, rupte o parte din ele, adica 7 unghii lungi si 3 scurte, am vazut atat de multe unghii incarcate de desene si care aratau atat de kitsch-os incat chiar nu pricep de unde vine succesul lor. Ca sa nu mai zic ca astfel de unghii sunt mai degraba pretabile "actritelor" de film erotic.
Nu vi se pare ca unghiile naturale sunt mult mai frumoase indiferent de culoarea aplicata?








As vrea sa stiu si parerea voastra. Pro sau contra unghiilor false?


12 comentarii:

  1. ba da, pui unghii false, par curate nu mai trebuie sa te speli.
    tu le faci o data pe saptamana, ele o data pe luna.
    nu-s mai frumose, din contra, dar sunt mult mai comode.
    si da, tin de porno style.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca trebuie facute mai des de o luna. Cresc si se vad urat.💅

      Ștergere
  2. Clar impotriva unghiilpr false,sunt urate, vulgare incomode si scumpe.Iar cele care le poarta fac lucrurile incet si stangaci deformat.
    Andrutza

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva sau cineva te-a inspirat :D . Si eu prefer unghiile scurte, foarte scurte si daca se poate date cu oja rosie sau neagra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact ca mine :)
      Nu m- a inspirat nimic, poate doar pana de idei pentru subiecte

      Ștergere
  4. Mi-am pus de doua ori in viata mea. Prima data mi s-au dezlipit doua chiar a doua zi si le-am scos pe toate dar nu m-a costat nimic, iar a doua oara s-au lipit asa de bine, ca nu mai scapam de ele, dar cum ai spus, unghiile sunt pilite

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar colorate, si nu numai rosu sau negru. Schimb culoarea de trei ori pe saptamana, dar pe mine nu ma deranjeaza activitatea. Chiar ma relaxeaza. Si-mi place sa le vad frumoase dupa :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. ce parere poate avea cineva despre ceva fals (unghii, whatever)?! sunt de kkt, fireste! btw, cum se sterg la ur cu unghiile alea??????

    curly

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si asta o intrebare desi eu nu m-am dus cu gandul asa departe :)
      Probabil, cu grija :)
      Dar eu ma refeream strict la estetica.

      Ștergere